Welke bokshandschoenen moet ik kopen?

Je hebt besloten om bij Buddho Leiden te gaan boksen of kickboksen en nu heb je bokshandschoenen nodig. Om de juiste keuze te maken moet je rekening houden met je lichaamsgewicht en lengte.

De maat van (kick)bokshandschoenen gaat op gewicht. Het aantal ounces (1 oz is 28,349 gram) ligt tussen de 8 en 18 oz en gaat in stappen van 2 ounce omhoog.

Maat bokshandschoenen naar leeftijd

Kinderen: 4 tm 8 oz

Tieners: 10 tm 14 oz

Dames: 10 tm 16 oz

Heren: 12 tm 18 oz

De exacte maat handschoen hangt af van je eigen gewicht en lengte. Ook of je grote of kleine handen hebt is van invloed.

Als je wedstrijden wilt gaan boksen dan raden we aan om voor het trainen bokshandschoenen te kiezen die een maat zwaarder zijn en tijdens wedstrijden een maat kleiner te kiezen. Op die manier voelen je handen tijdens wedstrijden een stuk lichter aan en kun je langer je armen hooghouden en je dekking dus dicht.

Wat als ik alleen op de bokszak ga trainen?

Dan raden we aan om wat lichtere handschoenen te kiezen en niet te gaan voor speciale zakhandschoenen. Als je later besluit om toch te gaan sparren dan heb je alsnog bokshandschoenen nodig. Daarnaast bieden zakhandschoenen minder bescherming waardoor je als beginner meer risico loopt op blessures.

Ben je een gevorderde bokser? Dan kun je best zakhandschoenen gebruiken om de slijtage van je dure leren bokshandschoenen te verminderen.

Welke handschoenen zijn ideaal voor MMA-trainingen?

Wil je meedoen met MMA-trainingen dan raden we je aan speciale MMA-handschoenen te kopen. MMA-handschoenen zijn een stuk kleiner, lichter, hebben bijna geen padding en je vingers steken eruit en kun je blijven gebruiken.

Is er een verschil tussen bokshandschoenen voor vrouwen en mannen?

Nee, er is geen verschil tussen dames en heren bokshandschoenen. Merken passen hun handschoenen dmv kleurgebruik of grafisch ontwerp aan voor verschillende doelgroepen.

Hoe onderhoud ik mijn bokshandschoenen?

Je wilt natuurlijk dat je bokshandschoenen zo lang mogelijk meegaan. Gelukkig is het onderhouden van je handschoenen een eenvoudig karweitje. Hierbij wat tips:

  • Laat je bokshandschoenen na iedere training ventileren en haal ze thuis uit je sporttas zodat het vocht kan verdampen.
  • Bewaar de handschoenen in een droge en donkere ruimte zodat zweet kan verdampen.
  • Gooi er één keer per kwartaal wat baking soda in. Dit neemt vocht op en dood bacteriën en voorkomt op die manier nare, blijvende geurtjes.
  • Gebruik tijdens het boksen schone bandages die het zweet deels absorberen. Was deze na het (kick)boksen.
  • Prop krantenpapier in je handschoenen als je deze een tijdje niet nodig hebt zodat vocht wordt geabsorbeerd en er geen vocht in kan.

Help, ik weet nog niet zeker welke bokshandschoenen ik nodig heb!

Geen probleem, we helpen je persoonlijk vraag voor of na de les aan de trainer of hij je advies kan geven.